ponedeljek, 14. maj 2012

15.etapa Bejar - Fuenteroble de Salvatera 20,3 km, 23.9.2011

23.9.2011  15.etapa La Calzada de Bejar -  Fuenteroble de Salvatera  20,3 km

Po kar naporni včerajšnji etapi, ko sva v albergue v Calzadi prišla šele zvečer, sva si za današnji dan izbrala nekoliko krajšo etapo. Od Calzade do Fuenterobleja de Salvatera je le dobrih 20 km, pot pa se na valovitem terenu rahlo dviga proti nadmorski višini 1000 metrov. Sva v gričevnatem svetu, tu so obronki planinskega masiva  Sistema Central, ki z južne strani omejuje Meseto Central, osrednjo špansko planoto.

Camino ves čas zvesto sledi stari rimski cesti Via de la Plata. Na marsikaterem delu poti hodiva po velikih in lepo zloženih kamnitih ploščah, po kateri so pred dvatisoč leti vozili rimski vozovi in korakale rimske čete, ki so prišle vse do obal Atlantskega oceana.

rimska cesta Via de la Plata

Pokrajina je kamnita, v glavnem primerna le za živinorejo.

planinski pašniki

Po dveh urah hoje v samoti sva prišla v revno vasico Valverde de Valdelacasa. Hiše so stare, zgrajene pretežno iz kamna, le ganki so leseni. Ljudi skorajda ni, le redko srečava katerega domačina, povečini so starejši ljudje. Mladina je te hribe zapustila in si poiskala kruha v dolini.

vas Valverde de Valdelacasa
Do alberguea v kraju Fiuenteroble de Salvatera prideva okrog 15. ure. Albergue je v lepi majhni hišici, pred jo je postavljen velik lesen križ. Družbo nama dela nekaj muc, ki se prosto sprehajajo po albergu.  

albergue v Fuenterobleju
notranjost alberga



Ni komentarjev:

Objavite komentar